Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
10 ideeën voor waardevolle videocontent op Facebook - Ondernemers in het Buitenland
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

10 ideeën voor waardevolle videocontent op Facebook

video op facebook

27 Sep 10 ideeën voor waardevolle videocontent op Facebook

Video heeft op Facebook een supergroot bereik. Een bericht in de vorm van een video kan wel vier of meer keer zo veel mensen bereiken als een ‘gewoon’ bericht met tekst en een foto. Maar wat kun je nu vertellen of laten zien in een video op Facebook? Ik heb 10 waardevolle tips voor je.

 

Facebook is de concurrentiestrijd aangegaan met YouTube als het gaat om video’s. Het doel van Facebook is om YouTube van de troon te stoten als het gaat om wie wereldwijd hét videokanaal is. Een groot bereik met je video krijg je op Facebook dus alleen als jij je video hier rechtstreeks plaatst. Deel je een link naar een video op YouTube, dan krijgt je bericht juist minder bereik. Plaats je video’s dus altijd rechtstreeks op Facebook en laat je inspireren door deze 10 tips.

 

1. Geef een kijkje in de keuken

Run je een gastenverblijf, dan kun je dit zelfs letterlijk doen door te filmen hoe jij in de keuken een maaltijd voor je gasten voorbereidt. En ook als je een ander bedrijf hebt is het leuk om je fans eens mee te laten kijken hoe jij aan het werk bent.

 

2. Geef een waardevolle tip

Je kunt in een video bijvoorbeeld vertellen hoe je een bepaalde zin uitspreekt in de taal van het land waar jij woont. Of je kunt een andere tip geven die waardevol is voor de fans van jouw Facebookpagina.

 

3. Doe een aankondiging

Heb je een nieuw product, een nieuwe dienst, is je nieuwe gastenkamer helemaal af? Kondig het aan in een video. In een video kun je je enthousiasme nog veel beter kwijt dan in een geschreven verhaal.

 

4. Deel een ‘onderweg’-moment

Het is heel leuk om een video op te nemen terwijl je onderweg bent van de ene plek naar de andere. Natuurlijk niet als je achter het stuur zit, maar bijvoorbeeld wel als je aan het wandelen bent, in de trein zit of als passagier in een auto. Vertel iets dat spontaan in je opkomt of bereid iets leuks of waardevols voor.

 

5. Zet iemand in het zonnetje

Video leent zich heel goed om iemand die belangrijk is voor jou en jouw bedrijf in het zonnetje te zetten. Neem samen een leuk filmpje op waarin jij de ander spontaan verrast met een mooi compliment. Jouw fans leren zo niet alleen jou, maar ook de mensen die voor jou waardevol zijn beter kennen.

 

6. Deel zomaar een spontaan geluksmoment of een gedachte

Doordat we onze telefoon tegenwoordig bijna altijd bij de hand hebben kun je een video opnemen waar en wanneer je maar wilt. Doe dat ook eens spontaan, als je een mooie gedachte te binnen schiet of als je ergens heel blij om bent. Spontane filmpjes zijn superleuk om naar te kijken.

 

7. Stel een vraag

Stel op video eens een vraag aan de fans van jouw Facebookpagina. Vraag hen bijvoorbeeld om mee te denken over iets dat met jouw bedrijf te maken heeft, zoals over de naam van een nieuw product, een nieuwe dienst of een nieuwe gastenkamer.

 

8. Geef een rondleiding

Op video kun je veel laten zien van de plek waar jij werkt. Neem je fans eens mee door je hele bedrijf en, als je een gastenverblijf runt, ook door de tuin of langs de plek waar je het mooiste uitzicht over de wijde omgeving hebt.

 

9. Laat zien hoe je iets nieuws leert of doet

Het is leuk en waardevol om als ondernemer steeds nieuwe dingen te leren en te doen. Laat ook eens op video zien hoe jij daarmee bezig bent. Je fans vinden dat leuk en inspirerend.

 

10. Geef uitleg

Soms heb je heel wat woorden nodig om iets goed uit te leggen. Zelf merk ik dat vaak als ik wil uitleggen hoe je iets in WordPress kunt doen. Een video werkt dan beter, want je kunt zo dingen laten zien. Jij hebt vast ook dingen die je beter op video uit kunt leggen dan in woorden kunt laten zien.

 

Ga jij een video opnemen na het lezen van deze tips? Leuk als je jouw video wilt delen op mijn Facebookpagina, als inspiratie voor andere ondernemers.

Tags:
,
Rimke de Groot
emigratietaal@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie