Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; AutorespondPlugin has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-content/plugins/nl_autorespond-plugin/nl_autorespond_plugin.php on line 2

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
5 tips voor meer bereik op je Facebookpagina
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

5 tips voor meer bereik op je Facebookpagina

meerbereik

14 Dec 5 tips voor meer bereik op je Facebookpagina

“Ik merk dat mijn berichten op Facebook minder bereik krijgen dan voorheen.” Dat was de stelling die ik begin deze week op mijn Facebookpagina plaatste en waarop ondernemers konden reageren met een duimpje voor ‘eens’ en een hartje voor ‘oneens’. Het leverde 11 duimpjes en 2 hartjes op. En inderdaad, het is lastiger om veel bereik te krijgen voor je Facebookberichten. Lastiger, maar absoluut niet onmogelijk. Daarom in deze blog 5 tips voor meer bereik op je Facebookpagina.

 

Tip 1: tweerichtingsverkeer

Is jouw Facebookpagina een plek waar jij alleen maar informatie zendt, of zoek je er actief de interactie op met de fans van je pagina? Ik zie veel pagina’s waarop vooral dat eerste gebeurt. Als je jouw Facebookfans actief bij je pagina betrekt, dan zorgt dat voor interactie. Een goede manier om dat te doen is afsluiten met een zogenaamde call to action: een zinnetje waarin je aangeeft wat je van de lezers van jouw bericht verwacht. Bijvoorbeeld dus dat ze een reactie geven onder je bericht. Elke reactie die jij krijgt is voor Facebook een teken dat mensen jouw pagina waardevol vinden. Daarvoor word je beloond met extra bereik voor je berichten. Reageer zelf ook op elke reactie, want daardoor komt je bericht telkens weer bij een aantal van je fans bovenaan hun tijdlijn terecht, en dat zorgt voor nog meer bereik.

 

Tip 2: stel vragen

Deze tip sluit aan bij de eerste: stel vragen aan de fans van je Facebookpagina, en dan liefst vragen die zo simpel mogelijk zijn. Wat is jouw favoriete vakantieland? Wat is het lekkerste gerecht dat jij ooit hebt gegeten in land x? Ben jij meer een winter- of een zomertype? Wat is jouw uitzicht vandaag? Enzovoort.

 

Tip 3: deel persoonlijke dingen

Ook ik sta hier nog steeds van te kijken: als ik een marketingtip deel op mijn pagina, dan krijgt deze vaak een bereik van een paar honderd mensen, maar als ik een persoonlijk berichtje plaats komt het bereik vaak makkelijk boven de duizend mensen. Misschien denk je dat het delen van persoonlijke dingen niet thuishoort op je zakelijke pagina, maar neem maar van mij aan dat veel van jouw fans en volgers het leuk vinden om ook jou persoonlijk te leren kennen. En als ze een klik hebben met jou, is de kans veel groter dat ze vervolgens ook een boeking of aankoop bij jou doen. Bovendien: als jij een persoonlijk bericht op je Facebookpagina plaatst en daar veel bereik mee krijgt, dan werkt dat ook door in het bereik van de volgende twee of drie berichten die je op je pagina plaatst. Een persoonlijk bericht tussendoor kan dus af en toe best.

 

Tip 4: maak video’s

Video’s op Facebook: in 2017 kon je nog zeggen dat je het aan de voorlopers overliet om hiermee aan de slag te gaan, maar in 2018 zal waarschijnlijk meer dan 70 procent van de berichten op Facebook een video zijn. Wil je nog gezien worden op Facebook, dan kun je er dus eigenlijk niet omheen om ook iets met video te doen. Deze week nog hoorde ik van een lid van mijn Ondernemers in het buitenland Academie dat haar eerste video meer dan vier keer het aantal fans van haar Facebookpagina had bereikt. Doe je nog niets met video, ga er dan gewoon eens mee spelen en kijk wat het doet voor je pagina. Of houd mijn Facebookpagina goed in de gaten in januari en februari, want dan ga ik je er mee helpen met mijn tips en meer.

 

Tip 5: combineer alle tips hierboven

Afgelopen week sneeuwde het in Nederland. En dus kleurde niet alleen het hele land wit, maar Facebook ook. Overal doken foto’s en video’s op van de sneeuw, en dus maakte ook ik een korte video van mijn besneeuwde achtertuin. Heel simpel: ik bedacht het, ik filmde het en drie minuten later stond het op mijn Facebookpagina, inclusief de vraag aan anderen om in de reacties ook hun uitzicht van die dag te laten zien. Het resultaat: 1264 bereikte mensen op een pagina van 1192 fans. Een bereik van meer dan 100 procent, het kan dus nog steeds!

 

Wellicht vind je dit ook interessant

 

 

 

Rimke de Groot
emigratietaal@gmail.com
5 Reactie's
 • Aaltje Steenbergen
  Geplaatst op 13:33h, 14 december Beantwoorden

  Hoi Rimke,
  Hele mooie blog met waarde volle tips. Daar ga ik zeker iets mee doen.

  • admin
   Geplaatst op 07:36h, 15 december Beantwoorden

   Hoi Aaltje, leuk dat je de tips in de praktijk gaat brengen. 🙂

 • Antje van Berkel
  Geplaatst op 17:03h, 14 december Beantwoorden

  Heerlijk dit te lezen, Spoort me aan direct aan de slag te gaan. Duidelijke, begrijpbare taal Rimke. ?

  • admin
   Geplaatst op 07:36h, 15 december Beantwoorden

   Leuk om te horen Antje!

 • Astrid
  Geplaatst op 13:12h, 15 december Beantwoorden

  Dank je wel Rimke, zijn weer zinvolle tips!
  Ik ga weer geïnspireerd het weekend in.

Geef een reactie