Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
5 tips voor meer fans voor je Facebookpagina - Ondernemers in het Buitenland
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

5 tips voor meer fans voor je Facebookpagina

facebookfun

17 Mei 5 tips voor meer fans voor je Facebookpagina

Hoe zorg ik ervoor dat meer mensen mijn Facebookpagina leuk gaan vinden? Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Logisch, want hoe meer mensen de Facebookpagina van jouw bedrijf volgen, bij hoe meer mogelijke gasten of klanten je met jouw berichten onder de aandacht komt. Nu mijn eigen Facebookpagina snel richting de duizend fans gaat, deel ik graag mijn ervaringen over de vijf dingen die voor mij het beste werken.

 

1. Stel een doel

Je wilt dat meer mensen je Facebookpagina leuk vinden. Maar hoeveel nieuwe fans wil je precies? Ben je blij als je over een maand twintig nieuwe fans hebt of wil je er minimaal vijftig nieuwe volgers bij? Maak het voor jezelf concreet in de vorm van een getal. Net als bij bijvoorbeeld sporten of afvallen kun je aan zo’n doel vervolgens heel gericht acties koppelen om er naartoe te werken, bijvoorbeeld aan de hand van de andere vier tips die ik hieronder geef. Als je blij bent met twintig nieuwe fans in een maand hoef je daar minder hard voor te werken dan wanneer je er vijftig nieuwe volgers bij wilt hebben. Ook zie je aan het einde van de maand of je jouw doel gehaald hebt: zo ja, vier het dan met iets kleins en leuks om gemotiveerd te blijven.

 

2. Maak berichten die mensen graag delen

Als anderen de berichten op jouw Facebookpagina gaan delen kom je snel onder de aandacht bij veel mogelijke nieuwe likers van jouw pagina. Berichten die mensen op Facebook graag delen zijn mooie quotes, win-, kortings- en andere leuke acties, aanbiedingen en leuke raadsels, puzzels en spelletjes. Je kunt de fans van je pagina ook actief aanmoedigen om een bericht van je te delen door het hen gewoon te vragen. Doe dit wel met mate, want anders is de kans groot dat ze het irritant gaan vinden.

 

3. Adverteer af en toe

Een advertentie op Facebook kun je niet alleen gebruiken om je aanbod onder de aandacht te brengen, je kunt ook een advertentie maken om meer fans voor je pagina te krijgen, die als ze jou eenmaal volgen meer berichten van jouw pagina te zien krijgen. Zet je Facebook Adverteren in om meer fans te krijgen, adverteer dan met één van de meest waardevolle berichten die je de afgelopen periode op Facebook hebt geplaatst: bijvoorbeeld een blog die je gedeeld hebt.

 

4. Maak je pagina zichtbaar op andere plekken

Op je website, in je e-mailhandtekening, op Twitter, op Instagram, op Google Plus, in je blogs, in je nieuwsbrief: laat op zo veel mogelijk plekken weten dat jij ook een Facebookpagina hebt en waarom het leuk is om jouw pagina te gaan volgen. En je zou het in deze online tijd bijna vergeten, maar kijk ook waar je jouw Facebookpagina offline onder de aandacht kunt brengen, bijvoorbeeld op je folders of brochures.

 

5. Wees actief in relevante Facebookgroepen

Zoek op Facebook naar relevante groepen waar jouw mogelijke gasten of klanten te vinden zijn en word een actief lid van deze groepen. Niet altijd is het in een groep toegestaan om promotie te maken voor jouw Facebookpagina, dus lees de groepsregels goed en houd je eraan. Meestal mag je jezelf in een groep in elk geval even voorstellen en kun je dan jouw pagina noemen. Ook zijn de groepsleden meestal blij als jij waardevolle berichten van jouw pagina ook in de groep deelt, waardoor je Facebookpagina opnieuw onder de aandacht komt.

Ben jij benieuwd van welke Facebookgroepen jij het beste lid kunt worden? Dan heb ik een handige video voor je.

Rimke de Groot
emigratietaal@gmail.com
3 Reactie's
 • sabine
  Geplaatst op 07:00h, 26 juli Beantwoorden

  Hoi RImke

  Daar zitten weer waardevolle tips bij. Vooral die van de Facebook groepen. Ik focuste me alleen op de pagina’s. Ik ga je filmpje even uitpluizen en kijken wat voor groepen mijn volgers allemaal leuk vinden en kijken wat ik daar mee kan.

 • Dai
  Geplaatst op 09:56h, 15 september Beantwoorden

  Ik neem aan dat je dan vervolgens lid van zon’n groep wordt? En dan? Doe je dat met je bedrijfspagina of met je persoonlijke pagina? Dat is vaak mijn aarzeling, ik heb niet altijd zin om mijn persoonlijke pagina in te zetten. Ik wil liever met mijn bedrijfsnaam ergens een commentaar geven en dus gezien worden. Heb je hier een tip voor, of moet ik het gewoon los laten?

  • admin
   Geplaatst op 10:24h, 15 september Beantwoorden

   Hoi Dai, in een groep kun je alleen als persoon lid worden, niet vanuit je zakelijke pagina. Commentaar geven met je bedrijfsnaam kan alleen op een andere pagina. Dus ik denk dat het toch een kwestie van loslaten is. Of eerst van 1 groep lid worden en kijken hoe je dat ervaart. En dan – als je ervaringen goed zijn – lid worden van meer groepen.

Geef een reactie