Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Facebook: Hoe krijg je de eerste 100 likes voor je pagina?
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

Hoe krijg je de eerste 100 likes op je Facebookpagina?

facebook

19 Feb Hoe krijg je de eerste 100 likes op je Facebookpagina?

Deze week mocht ik de honderdste liker verwelkomen op mijn Facebookpagina Nederlandse ondernemers in het buitenland. En hoewel ik pagina’s op Facebook beheer die vele malen groter zijn, was ik op deze Facebook-mijlpaal best een beetje trots. Daarom wil ik graag 10 tips met je delen voor hoe je nou die eerste 100 fans voor je zakelijke Facebookpagina krijgt.

 

1. Nodig je vrienden uit

Hoe vaak komt het niet voor dat vrienden of familieleden niet eens precies weten wat voor werk jij doet? Op Facebook kun je het hen laten zien. En ook als je familie en vrienden niet meteen in je doelgroep vallen weet je maar nooit of ze iemand kennen die dat wel valt.

 

2. Word lid van relevante Facebookgroepen

Zoek groepen op Facebook waar je andere mensen vindt die dezelfde interesses hebben als jij. Vaak mag je jezelf en je Facebookpagina in zo’n groep even voorstellen en leer je er nieuwe mensen kennen die jouw pagina ook leuk vinden. Voor Nederlandse ondernemers in het buitenland is Ondernemen in het buitenland een interessante Facebookgroep. Ik ben er zelf ook lid van.

 

3. Word met je pagina lid van andere Facebookpagina’s

Via het driehoekje rechtsboven in je Facebookscherm kun je ervoor kiezen om Facebook niet als jezelf te gebruiken, maar als een pagina die je beheert. Daarna kun je met jouw pagina andere pagina’s liken en uit naam van jouw pagina berichten liken en beantwoorden. Zo maak je je pagina nog meer zichtbaar.

4. Voeg je Facebookpagina toe aan je profiel

Dit doe je door op je persoonlijke profiel te klikken op ‘Info’, daarna op ‘Werk en opleiding’ en vervolgens op ‘Voeg werkgever toe’. Bij Bedrijf vul je de naam van je pagina in. Zo zien nieuwe bezoekers van je profiel meteen je Facebookpagina.

 

5. Ga de interactie aan

Hebben al wat mensen je Facebookpagina geliket? Stel hen dan eens een leuke vraag of nodig hen uit om zichzelf voor te stellen. Zo leer je je Facebookfans niet alleen beter kennen, berichten waarop mensen reageren krijgen ook een groter bereik en komen vast onder de aandacht bij mogelijke nieuwe fans voor jouw pagina.

 

6. Noem je pagina op Facebook in je nieuwsbrief

Heb je een nieuwsbrief? Plaats daarin dan ook een leuk berichtje over je Facebookpagina en nodig mensen uit om ‘m te liken.

 

7. Noem je Facebookpagina op andere sociale media

Ben je ook actief op andere social media, zoals Twitter, Instagram of Google Plus? Plaats daar dan eens een update over een bericht dat je op Facebook hebt geplaatst, met uiteraard een link naar je Facebookpagina. Zo kunnen je volgers van een ander social medium ook je fans op Facebook worden.

 

8. Gebruik een foto van jezelf als profielfoto

In het begin gebruikte ik het logo van mijn bedrijf als profielfoto voor mijn zakelijke Facebookpagina. Toen ik die inwisselde voor een foto van mijzelf kreeg ik veel sneller meer likes.

 

9. Adverteer niet

Adverteren op Facebook is ideaal: met een paar euro kun je al een paar duizend mensen bereiken die precies tot je doelgroep behoren. Maar voor kleine Facebookpagina’s werkt dit niet. Ik heb het zelf uitgeprobeerd, met nul resultaat. Ik denk dat mensen een pagina waarvan ze een gesponsord bericht voorbij zien komen pas gaan liken als minstens een paar honderd anderen dat ook doen. Ik heb mezelf dus een advertentieverbod opgelegd totdat ik minimaal 250 likers heb.

 

10. Blijf consequent berichten plaatsen

Doe dat ook als je nog niet zoveel Facebookfans hebt. Als mensen die nieuw op je Facebookpagina komen zien dat jij regelmatig berichten plaatst, zullen ze je pagina veel sneller liken dan wanneer die er niet zo levendig uitziet.

Rimke
2 Reactie's
  • Dorien Morin
    Geplaatst op 21:31h, 20 februari Beantwoorden

    Hele leuke tips! Alleen met #9 ben Ik het niet met je eens. Ik beheer voor mijn klanten ook aardig wat paginas en zelfs met geen of weinig likes kun je leuk adverteren. Moet je wel heel gericht op de juste doelgroep instellen en een mooie ‘call-to-action’ erbij zetten. Ik heb met succes advertenties gezet met minder dan 100 likes. Misschien nog eens proberen?

  • rimkedegroot
    Geplaatst op 13:04h, 22 februari Beantwoorden

    Dankjewel, Dorien! Het zou heel goed kunnen dat ik bij het adverteren op Facebook mijn doelgroep niet gericht genoeg heb gekozen. Toch maar eens kijken of het nog specifieker kan!

Geef een reactie