Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Ben jij een goede gastheer of gastvrouw op je website?
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

Ben jij een goede gastvrouw of gastheer op je website?

gastvrouw gastheer

15 Dec Ben jij een goede gastvrouw of gastheer op je website?

Jij bent de gastvrouw of gastheer van jouw gastenverblijf. En dus heet je nieuwe gasten die bij jou op vakantie komen persoonlijk hartelijk welkom. Maar ben je op je website ook zo’n goede gastvrouw of -heer?

 

Veel websites van gastenverblijven staan vol met waardevolle informatie: hoe zien het gastenverblijf en de kamers of accommodaties eruit, wat maakt de omgeving zo mooi, welke leuke uitstapjes zijn er allemaal in de regio, hoe kun je een boeking doen en wat betaal je daarvoor, enzovoort. Maar één belangrijk ding ontbreekt vaak: wie zijn nou de gastvrouw en/of gastheer achter deze website, en dus de mensen bij wie je op vakantie gaat?

Oftewel: wie ben jij? Misschien zet je jezelf niet zo graag op de voorgrond of denk je dat het voor je gasten vooral om de praktische informatie over jouw gastenverblijf gaat. Maar dan vergis je je: mensen doen het liefste een boeking bij mensen die ze online al een beetje kunnen leren kennen. Want ook al raken we er steeds meer aan gewend om online aankopen te doen, het blijft nog steeds spannend.

Alles wat jij doet om jouw toekomstige gast alvast een vertrouwd gevoel te geven helpt daarom mee om die gast makkelijker een boeking te laten doen. En het allerbeste wat je daarvoor kunt doen is op je website laten zien wie jij bent of wie jullie zijn. Ik heb drie tips voor je waardoor jij je niet langer verstopt op je website, maar er echt de gastvrouw of gastheer van wordt.

 

Tip 1: laat jezelf zien op je homepage

Waarschijnlijk komt het grootste deel van jouw bezoekers op je website binnen via je homepage. Kunnen zij daar meteen al zien wie jij bent of wie jullie zijn? Is dat niet zo, dan is het eigenlijk alsof je je websitebezoekers ontvangt met een dichte deur. Dit is heel simpel op te lossen: plaats op de homepage een mooie foto van jezelf of van jullie zelf, waarop jullie bijvoorbeeld voor je gastenverblijf staan. Vertel ook al ergens op je homepagina wat jullie namen zijn: ook dat geeft het gevoel van een warm, persoonlijk welkom.

 

Tip 2: maak op je website een Over ons-pagina

Een Over ons-pagina is een pagina op je website waarin je uitgebreider vertelt wie je bent of wie jullie zijn. Wat is je achtergrond, waarom ben je verhuisd naar de plek waar je nu woont, wat maakt deze plek voor jou zo bijzonder, wat vind jij belangrijk als het gaat om het bezorgen van een mooie vakantie aan je gasten: dat zijn allemaal dingen die je op een Over ons-pagina kunt vertellen. Noem deze pagina op je website ook Over ons, dan is voor de bezoekers van je website in één oogopslag duidelijk dat zij jullie daar beter kunnen leren kennen.

 

Tip 3: maak een video voor je website

Heb je deze winter een ochtend of middag tijd over? Maak dan een mooie video waarop jij een persoonlijke rondleiding geeft door je gastenverblijf. Tegenwoordig zit op de meeste mobiele telefoons een goede camera waarmee je dit heel makkelijk kunt doen. Neem er rustig de tijd voor en doe de video desnoods een paar keer over als je de eerste keer niet tevreden bent over het resultaat. Ben je helemaal blij met de video? Plaats ‘m dan op een opvallende plek op je website. Zo kunnen je websitebezoekers niet alleen lezen wie jij bent, maar je ook op bewegend beeld zien.

Tags:
Rimke de Groot
emigratietaal@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie