Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Hoe kom ik online in contact met meer nieuwe gasten of klanten? - Ondernemers in het Buitenland
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

Hoe kom ik online in contact met meer nieuwe gasten of klanten?

contactmet

25 Okt Hoe kom ik online in contact met meer nieuwe gasten of klanten?

Hoe kom ik online in contact met veel meer mogelijke nieuwe gasten of klanten? Het is een vraag die ik regelmatig van ondernemers krijg. Want natuurlijk is het leuk als al je vrienden, familie, kennissen en vaste gasten of klanten je Facebookpagina liken en je nieuwsbrief lezen, maar je wilt ook veel mensen bereiken die je nog niet kent, maar die mogelijk wel jouw toekomstige gasten of klanten zijn.

 

Het mooie is dat je online iedereen kunt bereiken. Ook als jouw gasten of jouw klanten in een ander land wonen dan jij. Het belangrijkste is dat jij heel goed weet wie zij precies zijn. Daarna is het makkelijk om met deze mensen in contact te komen.

 

Tip 1: Richt je op je favoriete gasten of klanten

Wie zijn jouw favoriete gasten of klanten eigenlijk? Hoe oud zijn ze ongeveer, zijn het mannen of vrouwen, wat zijn hun hobby’s en interesses, welke vragen of problemen hebben ze, welke online mediakanalen gebruiken ze, enzovoort. Als jij een heel helder beeld hebt van jouw favoriete gasten of klanten, en je weet dat online heel goed te vertalen, dan krijg je als vanzelf aantrekkingskracht op hen. Dan weten zij jou te vinden. Ook kun je hen dan heel actief gaan opzoeken en bereiken, op de plekken waar zij veel te vinden zijn.

 

Tip 2: promoot berichten op Facebook

Van alle manieren waarop je je bedrijf betaald bij nieuwe mensen onder de aandacht kan brengen is Facebook de goedkoopste. Al voor één euro kun jij een bericht van jouw bedrijf aan honderd of meer mensen laten zien die precies in je doelgroep vallen. Op Facebook kun je heel doelgericht iedereen bereiken die een profiel heeft op dit sociale netwerk. Denk bijvoorbeeld aan iedereen die in de afgelopen 30 dagen jouw website heeft bezocht of aan mensen met heel specifieke interesses.

Twee tips als je op Facebook wilt adverteren: promoot altijd een bericht van je Facebookpagina en nooit je pagina als geheel (want dat is veel duurder en levert je veel minder op) en maak een advertentie niet door op de Promoten-knop op Facebook te klikken, maar ga hiervoor naar de Power Editor van Facebook. In die Power Editor kun je namelijk veel betere en doelgerichtere advertenties maken, die je meer resultaat opleveren.

 

Tip 3: Geef een cadeautje weg

Iedereen houdt van cadeautjes. Zeker als het cadeautjes zijn die ze echt goed kunnen gebruiken. Als jij online met veel meer mensen in contact wilt komen, bedenk dan een digitaal cadeautje dat jouw favoriete gasten of klanten (zie tip 1) echt heel waardevol zullen vinden. Dat het een digitaal cadeautje is, is belangrijk, want je gaat dit cadeautje nu op je website zetten, zodat mensen het bij je aan kunnen vragen. In ruil daarvoor krijg jij hun e-mailadres, zodat je ook daarna op een waardevolle manier met hen in contact kunt blijven. Doordat je je cadeautje echt voor jouw favoriete gasten of klanten maakt, zal het worden aangevraagd door mensen die precies in jouw doelgroep vallen.

 

 

Tags:
Rimke de Groot
emigratietaal@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie