Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; AutorespondPlugin has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-content/plugins/nl_autorespond-plugin/nl_autorespond_plugin.php on line 2

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Vijf dingen die je nu kunt doen om hoger te scoren in Google - Ondernemers in het Buitenland
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

Vijf dingen die je nu kunt doen om hoger te scoren in Google

bloggen

01 Okt Vijf dingen die je nu kunt doen om hoger te scoren in Google

Maar liefst 70 procent van de mensen die op internet zoekt kijkt niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten. Als je wilt dat mensen die naar jouw land of regio op vakantie gaan op de website van jouw gastenverblijf terechtkomen, is het dus belangrijk om hoog te scoren in Google. Met een paar makkelijk toe te passen tips en trucs heb je dat sneller voor elkaar.

 

Google is de grootste zoekmachine van de wereld. Meer dan 90 procent van de Nederlanders maakt gebruik van Google om op internet te zoeken. Doorgronden hoe Google werkt is geen piece of cake. De zoekmachine gebruikt een formule met bijna 200 wegingsfactoren om te bepalen welke websites bij een zoekopdracht een plekje krijgen op de eerste pagina. Deze vijf dingen kun je vandaag nog toepassen om te zorgen dat jouw website vaker gevonden wordt door Google.

 

 1. Check je zoekwoorden

Heb je een bed & breakfast in Spanje, dan is het logisch dat je op de woorden ‘Spanje’ en ‘bed & breakfast’ gevonden wilt worden. En run je een chambre d’hôtes in Frankrijk, dan zijn dat de trefwoorden waarop jij vindbaar wilt zijn. Check of de woorden waarop jij gevonden wilt worden ook terugkomen in de teksten op je website. Mensen die graag te gast zijn bij landgenoten zullen waarschijnlijk ook de zoekwoorden ‘Nederlanders’ of ‘Nederlandse eigenaren’ intikken. Zorg er dus voor dat je in je teksten benoemt dat jullie Nederlanders zijn.

 

 1. Kies je zoekwoorden zorgvuldig

Neem weer even ‘Spanje’ en ‘bed & breakfast’ als voorbeeld. Tik je dat in op Google, dan levert dat meer dan 8,5 miljoen zoekresultaten op. De kans dat jouw bed & breakfast dan een positie in de top 10 verovert is klein, hoe goed je teksten ook geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Benoem daarom ook de regio waar jouw b&b gevestigd is. Zoeken mensen naar een bed & breakfast met Nederlandse eigenaren in Andalusië, dan krijgen ze nog maar 8.240 resultaten te zien. De kans dat jij bovenaan kunt komen is dan veel groter. Richt jouw gastenverblijf zich op een speciale doelgroep, benoem die dan vooral ook.

 

 1. Vraag het aan je gasten

Het is bij het bedenken van de woorden waarop je graag gevonden wilt worden nog best lastig om écht vanuit je mogelijke gast te denken in plaats van vanuit jezelf. Vraag gewoon eens aan je gasten hoe ze jou gevonden hebben. Is dat online, vraag dan wat zij belangrijk vinden in een gastenverblijf en op welke trefwoorden ze hebben gezocht. Dit is waardevolle informatie om je website nog beter af te stemmen op je doelgroep en vaker gevonden te worden.

 

 1. Schrijf regelmatig nieuwe artikelen

Google houdt van nieuwe content. Schrijf je regelmatig een nieuw artikel voor je website, bijvoorbeeld een blog, dan zal Google vaker bij je langskomen en zo zorgen dat je hoog in de zoekmachine blijft staan. Bovendien kun je in elk artikel weer een nieuwe combinatie van zoekwoorden gebruiken die jouw website nog beter vindbaar maakt.

 

 1. Zorg voor links

Heb je een nieuw artikel voor je website geschreven? Deel de link naar dat artikel dan ook op je Facebookpagina, in Facebookgroepen, op Twitter, op Google Plus en op andere online plekken. Google ziet links als een soort stemmen. Hoe meer links er op internet te vinden zijn naar jouw artikelen, hoe waardevoller jouw content volgens Google is. En door je artikel te delen op je sociale media is de kans ook groter dat je fans en volgers het oppikken en gaan delen, en dat je zo nog meer links naar je artikel krijgt en nog beter vindbaar wordt.

Wil jij online goed gevonden worden door je doelgroep en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Doe dan mee aan de online training Schrijf teksten die scoren in Google.

Daar wil ik meer over weten

 

Wellicht vind je dit ook interessant: Tien tips voor meer rendement uit Facebook

Rimke
2 Reactie's
 • Jenny Stolk B&B Villa Lavanda
  Geplaatst op 20:25h, 08 oktober Beantwoorden

  Heel interessant en ik ga hier binnenkort zeker mee aan de slag en ben van plan om dit najaar ook een Blog te starten, alles om beter te scoren!

 • rimkedegroot
  Geplaatst op 15:58h, 16 oktober Beantwoorden

  Leuk om te lezen, Jenny! Als je nog specifieke vragen hebt over bloggen, mail me gerust. Ik vind het ook leuk als je het laat weten als je eerste blog online staat.
  Groeten, Rimke: emigratietaal@gmail.com

Geef een reactie