Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
3 onverwacht simpele tips om je website beter vindbaar te maken - Ondernemers in het Buitenland
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

3 onverwacht simpele tips om je website beter vindbaar te maken

google goed gevonden worden

05 Apr 3 onverwacht simpele tips om je website beter vindbaar te maken

Hoe kom je met jouw website hoog in de zoekresultaten in Google? Je kunt hier zo veel tijd in steken als je maar wilt, maar er zijn ook supersimpele dingen die je kunt doen om jouw website beter vindbaar te maken in Google. In dit artikel geef ik je 3 tips die te maken hebben met de veiligheid, de actualiteit en de snelheid van je website.

 

Tip 1: SSL-certificaat aanschaffen

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat jouw website extra veilig wordt. En laat Google nou dol zijn op veilige websites. Vanaf juli gaat Google Chrome, de eigen browser van Google, in de zoekresultaten websites zonder SSL-certificaat zelfs als onveilig vermelden. Je kunt je voorstellen dat mensen niet snel vanuit de zoekresultaten doorklikken naar jouw website als daar het woord Onveilig bij staat.

Maak er dus net als ik een actiepunt van om in het tweede kwartaal van 2018 een SSL-certificaat voor je website te regelen. Dit certificaat zorgt ervoor dat er een s achter http wordt toegevoegd in het adres van je website en dat er ook een slotje in beeld komt in de adresbalk. Als je bij een goede websitehoster zit kun je meestal gratis een SSL-certificaat aanvragen en installeert jouw webhost dat ook nog voor je. Heb je deze gratis mogelijkheid niet? Oriënteer je dan goed op waar je jouw SSL-certificaat het beste kunt aanschaffen: de prijzen variëren nogal, maar een simpele website heeft genoeg aan een certificaat van hooguit een paar tientjes.

 

Tip 2: websiteteksten uitbreiden

Google houdt ervan als jij regelmatig nieuwe teksten op je website plaatst, bijvoorbeeld als je regelmatig blogt. Maar Google wordt er ook blij van als je een al bestaande tekst op je website gaat uitbreiden. Zelfs als je er maar twee of drie alinea’s aan toevoegt helpt dat al om nog beter gevonden te worden in Google.

Kijk eens in jouw statistieken (bijvoorbeeld in Google Analytics) welke pagina’s of blogs op je website het beste bezocht worden. Pik één of twee van die pagina’s of blogs eruit en maak de teksten wat langer. Denk eraan om in je teksten ook goede zoekwoorden te gebruiken waar jij graag op gevonden wilt worden in Google. De volgende keer dat Google jouw website bezoekt zal ze zien dat jij je tekst hebt uitgebreid en komt je website weer wat hoger in de zoekresultaten.

 

Tip 3: afbeeldingen verkleinen

Google houdt dus van veilige en van actuele websites. Maar Google houdt vooral ook van snelle websites. Als jouw website namelijk niet snel laadt, zowel op een vaste computer als op een mobiel apparaat, haken veel websitebezoekers al heel snel af. En dat soort websites heeft Google dus liever niet hoog in de zoekresultaten staan.

Nu zijn veel dingen die je kunt doen om je website sneller te maken een beetje (tot heel) technisch. Die kun je beter aan je websitebouwer overlaten. Maar er is ook iets vrij simpels dat je zelf kunt doen om je website sneller te maken: je afbeeldingen optimaliseren. Meestal staan de afbeeldingen op je website in vrij grote bestanden die je website onnodig zwaar maken. Er zijn verschillende plugins waarmee je ze allemaal in één keer kunt verkleinen, waarbij de plugin ook nog in de gaten houdt dat ze niet zo klein worden dat de kwaliteit verloren gaat. Maak er gebruik van en je website wordt meestal meteen een stuk sneller.

 

Scoren in Google in 2018

Wil jij leren wat je allemaal simpel zelf kunt doen om jouw website beter vindbaar te maken in Google? Doe dan mee aan de online training Scoren in Google in 2018. Als je wilt kun je daar vandaag nog mee starten.

Op donderdag 12 april organiseer ik ook de online VIP-dag Scoren in Google in 2018, waarop je een hele dag online met mij kunt werken aan de vindbaarheid van jouw website in Google. Daarbij krijg je de online training cadeau. Lees er hier meer over.

Rimke de Groot
emigratietaal@gmail.com
1Reactie

Geef een reactie