Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.ondernemersinhetbuitenland.nl/wp-includes/plugin.php on line 601
Zo verdwijnt je website naar het einde van het internet
Meest recente berichten
Nieuwsbrief

Recente reacties
Tags

Zo verdwijnt je website naar het einde van het internet

website teksten schrijven

08 Mrt Zo verdwijnt je website naar het einde van het internet

Ken je het tv-programma Floortje naar het einde van de wereld? Het is een van mijn favoriete programma’s op de Nederlandse televisie. Ik vind het zo fascinerend om te zien hoe mensen zielsgelukkig zijn op een plek waar ze echt heel afgelegen wonen, met de dichtstbijzijnde buren pas op een paar uur reizen en met zelden bezoek van vrienden en familie.

 

Ik zie mezelf nog wel een bed & breakfast in zonnig Spanje runnen of een gastenverblijf in een charmant dorpje in Frankrijk of Italië, maar helemaal alleen op een zandvlakte in Namibië of op een eilandje in de Stille Oceaan? Nee, dat is me net iets te avontuurlijk.

Onvindbaar in Google

Wat dat betreft kun je de wereld mooi vergelijken met het internet. Ook daar zijn er plekken waar je online goed bereikbaar bent en veel bezoek krijgt, maar ook websites die alleen te vinden zijn als bezoekers daar een lange reis voor overhebben. Websites die pas op de derde pagina in Google staan, of misschien zelfs op de vierde of vijfde. Of websites die pas bovenaan komen in de zoekresultaten als je een combinatie van vijf of zes heel specifieke zoekwoorden intypt.

Kortom, websites die maar weinig mensen op bezoek krijgen: simpelweg omdat 70 procent van de internetters alleen naar de bovenste vier zoekresultaten in Google kijkt. Door welke oorzaken kan jouw website op zo’n onvindbare plek op het internet terechtkomen?

1. Je weet niet wat Google belangrijk vindt

Je bent wel bezig met de vindbaarheid van je website, maar eigenlijk doe je maar wat. En daar kunnen best goede dingen bij zitten, want Google bepaalt op basis van maar liefst zo’n 200 criteria welke websites hoog in de zoekresultaten komen. Maar daarin is het ene wel belangrijker, makkelijker toe te passen en effectiever dan het andere. Weet je welke criteria écht belangrijk zijn voor een hoge positie in Google, zoals links en het gebruik van zoekwoorden in je webteksten, dan kun je veel gerichter werken aan het beter vindbaar maken van je website.

 

2. Je website is niet goed te bekijken op telefoons en tablets

We maken met z’n allen steeds meer gebruik van mobiele apparaten om te zoeken op internet. Wat is er nou makkelijker dan op de bank met je tablet op schoot of je telefoon in de hand een vakantie boeken of een aankoop doen? Ook Google springt hierop in, door sinds april 2015 websites die niet mobielvriendelijk zijn lager in de zoekresultaten te plaatsen. Is je website wel mobielvriendelijk, dan krijgt hij in de zoekresultaten op telefoons en tablets de vermelding ‘Voor mobiel’. Heeft jouw website die vermelding niet, dan loop je waarschijnlijk heel wat kliks mis.

Check hier of jouw website mobielvriendelijk is.

 

3. Je plaatst zelden iets nieuws op je website

Iedereen kan bloggen – en steeds meer ondernemers doen dat ook. Slim, want websites waarop je regelmatig nieuwe artikelen plaatst komen hoger in Google dan sites waarop je nooit nieuwe tekst plaatst. Blog jij niet, dan komen al die websites van wél bloggende ondernemers dus boven die van jou. Gelukkig is er ook goed nieuws: de groep bloggende ondernemers is nog altijd een stuk kleiner dan de groep die niet blogt. Begin jij er nu mee, dan heb je dus zeker een voorsprong op veel anderen en geef je je website meteen een boost in Google.

 

Rimke
2 Reactie's
 • Rens Olthoff
  Geplaatst op 21:25h, 07 april Beantwoorden

  Dag Rimke,
  Heel fijn al jouw artikelen over hoe wij gasten in ons huis en op onze website krijgen, dank je wel !
  Opmerking: telkens als ik iets aanklik om meer over te weten krijg ik een 404 error.
  Ik wil graag met je online training voor Google teksten meedoen en heb daar graag meer informatie over.
  groet
  Rens

  ps. mijn website is verouderd en momenteel werken we aan een nieuwe !

 • admin
  Geplaatst op 08:50h, 08 april Beantwoorden

  Dag Rens,

  Leuk om te horen! En dankjewel voor je oplettendheid, ik zie dat er nog wat oude knoppen op mijn pagina staan die niet naar de goede website leiden, die ga ik vervangen. Ik stuur je een mailtje met meer informatie over de online training voor Google.
  Groeten, Rimke

Geef een reactie